Sport och lek

Inom Södra Kvarnåkershamn finns en rad gemensamma faciliteter som alla kan dra nytta av.

Tennisbana
Tennisbanan får bokas av medlemmar i föreningen.  Bokning sker på den lista som hänger vid dörren in till banan.

Tennisbanan

Boulebana
Boulbanan ligger i anslutning till tennisbanan och volleybollbanan och behöver inte bokas i förväg. Varför inte ordna en turnering om det är flera sällskap på banan samtidigt?

IMG_1011IMG_1010

Utegym
Utegymmet ligger i anslutning till tennisbanan och boulebanan och behöver inte bokas i förväg.  Vilka övningar vill du göra för att bli smidig och stark?

Tips på övningar i utegymmet »

Lekplats
Vår lekplats finns vid Kvarnåkershamns badplats, helt nära bryggan. Den sköts av kommunen och består av gungställning med två gungor och en vippbräda.

Lekplats

Festplats
Festplatsen ligger tvärs över Lofthusvägen, från tennisbanan. Den har vacker utsikt över ängar och hav. och här finns en liten dansbana, bänkar och ett bord, samt flaggstång.

Festplats

”Varje år firar området Midsommar här med dans, lekar och sång.”

Så här skrev Bibbi Eriksen när hon publicerade den här videon på Kvarnåkershamns Facebooksida.
Från midsommarfirandet 2016:

”En liten tapper skara dök upp efter regnskuren och klädde
midsommarstången med tillhörande kransar. Men sedan blev ordningen återställd med dragspelsmusik och fler midsommarfirare.”

Jogga och cykla
Kvarnåkershamn inbjuder till joggning och cykling. Det är väldigt få backar och fantastiskt vacker omgivning. Här följer några förslag på rundor i närområdet som passar sig för jogging, cykling med robust cykel eller långa promenader. Avstånden stämmer ganska väl.

”Jag har kört både med hjälp av MapMyRun på nätet och med Polar stegmätare.”
Robin Ljungar

Kvarnåkershamns 5 km

Kvarnåkershamns 6 km

Kvarnåkershamns 1 mil

Kvarnåkershamn halvmaraton 21,4 km:
Sugen på en utmaning eller rent av träna för en riktigt halvmara? Testa Kvarnåkershamns variant av halvmarathon

Kvarnåkershamn – Djupvik halvmarathon one-way:
En riktigt fin bana som avslutas med 7 km längs Eksta-kusten. Se till att ha nån som hämtar upp i Sandhamn vid Pizzerian annars blir det väldigt lååångt hem till Kvarnåkersghamn.

Petes halvmara:
Denna runda inbegriper en hel del transportsträcka längs långa grusvägar och även längs 140:an men väl nere vid Petesgården så väntar en mycket vacker väg längs stranden norrut till Kvarnåkershamn. Var uppmärksam på att det ibland kan vara väldigt blött längs stranden så varma sommardagar efter nån veckas torka är bästa tiden att springa här.

3 mil – en riktigt lång runda som kan vara utmanande men tack vara att Gotland är ganska platt så är det förhållanevis enkel bana.

Brudkorset
Ta del av sägnen om bruden som tragiskt förolyckades när hon föll av sin häst på självaste bröllopsdagen. Sägnen i sin helhet kan du läsa vid Brudkorset som ligger i skogen mellan xx-vägen och Hallonstigen. Det finns en rösad led som visar vägen.

IMG_0151