Kustnära lugn i stormigt väder

De senaste veckorna har varit blåsiga. Först kom stormen Urd strax efter jul, och denna vecka har vädret varit så tufft att SMHI utfärdade klass 2-varning. Ett väderläge som beskrivs som ”mycket besvärligt väder som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner”.

På vilket sätt har Kvarnåkershamnsområdet påverkats av de senaste stormarna?

– Det har varit förhållandevis lugnt här på Sudret, berättar Björn Lindberg. Visst har det blåst mycket hårt, och vi har kunnat konstatera ett och annat stormfällt träd längs kustlinjen, men vad vi har sett så har vägar och hus klarat sig fint.

Kvarnåkershamn och kustlinjen på Sudret har fått mindre nederbörd än andra delar av ön där det har snöat mer och även varit kallare än här.

– Vi som bor i området har inte heller noterat några strömavbrott under de senaste stormarna, något som kanske kan intressera de som inte är på plats på ön just nu, konstaterar Björn.

Om olyckan varit framme

Björn Lindberg är fastboende i Kvarnåkershamn och är ofta ute i området för att kolla läget. Vad gör du om du ser att något har inträffat?

– Det beror ju på vad det rör sig om givetvis, men om till exempel en vindslucka blåst upp, eller ett träd har fallit på ett hus så försöker jag kontakta fastighetsägaren. Det är inte alltid så lätt att veta vem jag ska kontakta, så jag vill verkligen uppmana alla att förse styrelsen med sina kontaktuppgifter. Det går bra att kontakta mig, Lennart Cantell eller någon annan i styrelsen.

Styrelsens kontaktuppgifter »

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *