“Kvarnåkershamnssälen” är bortforslad

Den senaste veckan har en död säl legat i vattenbrynet nedanför lofthusen i Kvarnåkershamn. Många i området har engagerat sig i sälen, de har ringt och mailat till olika instanser för att anmäla fyndet. Vad som skulle göras med sälkroppen diskuterades också på föreningens Facebooksida.

– Vi bedömde sälen som en sanitär olägenhet, som behövde åtgärdas, berättar Lennart Cantell. Samtidigt informerade Region Gotland oss om att de inte tar hand om sälar annat än på kommunens offentliga badstränder och liknande. De berättade att det numera finns så gott om sälar att det är helt naturligt att en och annan dör då och då.

Den döda sälen var cirka två meter lång och fördes bort med hjälp av en traktor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *