Saknar du fiber?

Tillhör du dem som inte anslutit din fastighet till fiber än? Det finns möjlighet att ansluta sig i efterhand genom att själv anlita Telia Öppen Fiber. Här förklarar vi hur du går tillväga:

– Att ansluta sig till fiber så här i efterhand kräver att den enskilde fastighetsägaren själv tar de kontakter som behövs, berättar Lennart Cantell i Kvarnåkershamns styrelse.

Fixa fiber

Foto: Pia Löfqvist Gustafsson

Det är Telia Öppen Fiber som kan ordna så att du blir ansluten nu i efterhand. Kostnaden för arbete och uppkoppling baserar sig bland annat på hur lång sträcka som behöver grävas upp, markförhållanden, håltagningar och kabeldragning. Telia Öppen Fiber kan därför inte ge något generellt fast pris på installationen. Den enskilde fastighetsägaren kontaktar alltså själv Telia Öppen Fiber för att få en offert på installationsarbetet.

Surfa, prata och titta på TV

När fastigheten är ansluten kan du välja vad du vill använda din fiberuppkoppling till; du väljer om du vill tala i telefon, surfa på internet och se på TV, samt vem som ska leverera de tjänster du vill nyttja. Det gör du på Bredbandswebben.se.

– Vare sig styrelsen eller den entreprenör som utförde arbetet för området för ett år sedan, HS Fiber, är inblandade i eventuella efteranslutningar, men det är glädjande att möjligheten finns, avslutar Lennart Cantell.

 

Kontaktuppgifter

Telia Öppen Fiber

Telefon: 020-402400

https://www.oppenfiber.se/anslut/villa

https://www.oppenfiber.se/anslut/villa/priser-och-villkor

Bredbandswebben

https://www.bredbandswebben.se/start