Begränsad framkomlighet när vägarna får ny ytbeläggning

Nu är det dags för de asfalterade vägarna, Grenstigen och Lofthusvägen, att få ny ytbeläggning. Preliminärt startar arbetet under vecka 21, strax före Kristi himmelfärdshelgen.

– Vi ber om överseende för att det kommer att vara begränsad framkomlighet på Grenstigen och Lofthusvägen under de dagar beläggningsarbetet pågår, säger föreningens ordförande Anders Almroth. Enligt uppgift kommer beläggningsarbetet att pågå under cirka två dagar.

Redan i styrelsens höstbrev kunde vi läsa att föreningen tagit  in pris på beläggning av vägarna på Grenstigen och Lofthusvägen. Valet av entreprenör föll på Skanska, som kommer att utföra arbetet med ett preliminärt startdatum kring den 22:a maj 2017.

Anders Almroth förklarar hur arbetet kommer att genomföras:

– Ett vattenbaserat klister sprutas ut på den befintliga beläggningen, därefter läggs ett grusmaterial på som har en dimension mellan 4 och 8 millimeter, det kallas Y1B4-8 mm. Gruset ska täcka klistret helt och hållet. När stenarna har fastnat i det klistriga underlaget är det dags att sopa bort överskottet av grus vilket görs cirka tre veckor efter ytbeläggningen.

Välj nya spår – packa gruset över hela vägen

När den nya vägbeläggningen väl är på plats är det bra om alla hjälps åt att köra över hela vägbredden för att bidra till att gruset packas på vägen – då får vi en bättre kvalitet på vägytan.

Foto: Skanska.
Foto: Skanska.

Några bilder från den 23 maj 2017 tagna på Grenstigen inlagda i juni 2021