Vårhälsning från Kvarnåkershamn

Vintern börjar nu släppa sitt grepp, ljuset återvänder och dagarna blir längre. Vi blir allt fler som besöker våra stugor och vi har flera långhelger att se fram emot. Snart är det dags att plocka fram lite utemöbler och vårstäda på tomten.

I vanlig ordning planerar föreningen att anordna strandstädning under Kristi Himmelfärdshelgen och för den som vill planera långsiktigt kommer vi även att anordna traditionellt midsommarfirande. Håll utkik på vår hemsida för mer information om tider.

Ansökan om att införliva bryggan i vår gemensamhetsanläggning har nu skickats in till Lantmäteriet. Handläggningstiden hos Lantmäteriet är lång, så det kommer att dröja ett tag innan vi vet något mer om detta. 

Inför inlämnandet av ansökan har vi även informerat andelsägarna för den samfällighet där bryggan når land. 

Fram till dess att vi har beslut i frågan är vi helt beroende av att den ideella föreningen Rädda Badbryggan i Kvarnåkershamn (RBK)kan fortsätta med att underhålla, lägga i och ta upp bryggan. Vi hoppas på att stödet till föreningen fortsätter. Föreningen gör ett fantastiskt arbete och nu under våren skall de två mest utsatta betongstöden få sig ett välbehövligt underhåll. Följ gärna föreningens arbete på www.raddabadbryggan.se .   

Skogsvårdsgruppen arbetar på för fullt med att planera kommande gallringar. Fastigheter i anslutning till aktuella områden för gallringen kommer att kontaktas innan arbetena påbörjas. 

Vägunderhåll av våra större grusvägar har beställts och kommer att utföras under våren.

Vi är flera som har intresse av att efteransluta oss till fibernätet. Vi har fått indikationer på att arbeten kommer att möjliggöra detta kommer att påbörjas under året. För den som är intresserad, men ännu inte gjort slag i saken, så går det att kontakta IP-Only AB,Postadress: 753 81 UPPSALA, Telefon: 0200-43 00 00 för att få reda på mer. 

Slutligen vill vi tipsa och uppmana alla som är intresserade av att engagera sig i föreningens arbete att kontakta valberedningen. Vi behöver fler medlemmar som vill bidra och utveckla vår samfällighetsförening.

Styrelsen önskar alla en underbar vår