Midsommar 2024

Midsommar i kvarnåkershamn 2024

Midsommar i Kvarnåkershamn är alltid traditionsenligt, så även i år. Solen sken utan ett moln på himlen och det var lagom varmt. Deltagandet var stort och blandat i alla åldrar. Vi inledde med att samla ihop löv och blommor för att sedan tillsammans klä stången. Under dragspelsmusik av Anders Kvist restes stången och därefter tog ringdansen vid med de mest traditionella visorna och avslutades med den alltid så populära ”Raketen”. Efter en kort paus tog lekarna vid där både barn och vuxna deltog. Ett extra populärt inslag var ”Rått-spottningen” där man ska spotta ut en seg råtta och längst vinner. Lekarna avslutades med dragkamp, denna gång indelat i ett banlag och ett vuxenlag. Alla tog i för kung och fosterland! 

Vi vill tacka alla som deltog och gjorde firandet så trevligt. Ett särskilt tack riktas till Anders Kvist vars dragspelande var mycket uppskattat och till lekarrangörerna Eva Ekermann och Monica Nord Jansson. Frivilligkrafter av dessa slag har verkligen stor betydelse för trivseln i vårt fina område.

 

Vi ser redan fram emot nästa års midsommarfirande 

//Styrelsen