Stor bredd och hög kvalitet när konstnärer i Kvarnåkershamn och Silte ställer ut

Den 29 juni öppnade Sommarsalongen i Ninnis Galleri med vernissage. Utställarna representerar egna verk av akvarell, akryl/olja, foto, textil och skulptur.

Många intresserade besökte vernissaget och konstnärerna själva var på plats och berättade om sina verk och sitt skapande. Utställning kommer att pågå till den 12 juli och Ninnis Galleri håller öppet 11-17 dagligen.


– Jag började som amatörfotograf för ett antal år sedan och nu har det mer övergått till konstfotografering. Jag tycker om att fotografera mycket nära eller de riktigt vida vyerna, säger Eva Lundquist.
Birgitta Stenbergs akryler.

Idéen med en samlingsutställning kom när Lis Sundström kontaktade Ninni Westerman för att höra om hon kunde ställa ut på Ninnis Galleri.
– Jag funderade då på om det skulle gå att samla flera intresserade konstutövare. Genom Kvarnåkershamns sida på Facebook fick jag tag i tio intresserade, sedan hoppade några av och andra kom till.

Birgitta Stenberg, som är en av utställarna, har allt mer övergått från olja till akryl i sina verk.
– Det passar mitt temperament bättre att jobba med akryl och numera finns det akrylfärger av så god kvalitet som är härliga att använda.

Mia Wränghede är keramiker och är verksam i Silte Mickels sedan några år tillbaka.

– För det mesta gör jag skulpturer, men även en del vaser som jag tar fram genom att kavla ut leran och sedan forma vaserna. Jag är relativt nystartad, så i år säljer jag inga av mina verk, det jag visar är tyvärr redan sålt. Men, till nästa vernissage kommer jag igen med verk som är till salu.

Utställarna:

Göte Ask

Liina Ask

Lis Adrin-Sundström

Eva Lundquist

Maud Lundquist

Ulla Nordenskjöld

Birgitta Stenberg

Lasse Sundström

Ninni Westerman

Maria Wränghede