En annorlunda vårhälsning

Påsken brukar vara en populär helg att besöka Kvarnåkershamn. Många öppnar upp och startar året genom att göra fint på uteplatsen och städa bort vinterdammet. I år är det nästan helt tomt här, förutom de fastboende på grund av den pågående coronapandemin.

Redan nu måste vi ändra på det vi normalt gör i området för att minska risken för smittspridning och för att följa de anvisningar som bland annat kommer från Folkhälsomyndigheten.

Städdagen ersätts med eget arbete

I år kommer inte den traditionsenliga städdagen med korvgrillning och fika att genomföras som vanligt. I stället sätts ett anslag upp på boden vid Kvarnåkersvallen med anvisning om arbetsuppgifter som behöver utföras. De som har möjlighet kan då under våren tag i de olika arbetsuppgifterna på egen hand.

Midsommarfirande i egen regi

Det årliga midsommarfirandet vid dansbanan, som brukar arrangeras av samfälligheten, ställs in.

Föreningsstämma på distans

Föreningstämman där vi gemensamt möts i en lokal ställs in. Stämman kommer dock genomföras på ett alternativt sätt, utan att vi träffas fysiskt. Hur detta kommer ske utreds för närvarande.

Styrelsen sammanträder digitalt

Kvarnåkershamns samfällighets styrelse genomför sina styrelsemötet digitalt och med telefon.

Minska riskerna för smittspridning

Bakgrunden till att vi redan nu bestämt oss för förändringar enligt ovan är primärt för att minimera riskerna för smittspridning. Styrelsen följer Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer och för närvarande gäller till exempel begränsningar av folksamlingar året ut. Eventuella lättnader kan komma. Låt oss hoppas att det blir en någorlunda normal sommar i Kvarnåkershamn.

I varje fall kommer bryggan och stranden att fungera som normalt.

Hälsningar

Styrelsen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *