Nybyggare med eller utan spade..

Vår samfällighet är så omtyckt att folk mer än gärna vill äga ett hus här. Även obebyggda tomter säljs snabbt. F.n. pågår några nybyggen vilket kan locka folk till området som är intresserade i största allmänhet.

Ernst, som snart har allt färdigt, har en angränsande byggplats till granne. Själv besöker han förstås sitt nybygge titt som tätt. Senaste resan hem blev det några trädgårdsredskap kvar utomhus, och de var dolda bakom en bod. De var alla nyinköpta och av hög kvalitét. En trädgårdsspade, en kratta och en skyffel. Inköpet landade på dryga tusenlappen.

Redskapen var snäppet dyrare och ”finare” än de på bilden. Ernst ville inte satsa mer den här gången.

Som den gode läsaren redan har förstått, var alla tre redskapen borta, när han kom tillbaka häromdagen. På myndighetsspråk skulle det kunna heta att ”någon har olovligen tillgripit trädgårdsredskap på en fastighet…..osv.”

Tråkigt, särskilt om man med glädje planerar för en skön tillvaro här hos oss. Nu ska man nog inte dra för höga växlar på denna händelse. (Och fastighetsägaren gör inte det heller). En möjlig tanke kan kanske vara att någon spontan besökare tagit en biltur in i området för att kolla på de nya husen. Och ställt bilen där vid byggplatsen för att helt enkelt gå och kolla på bygget. Och så plötsligt upptäckt de fina, nya trädgårdsredskapen och fått en ingivelse att ta med sig alla tre. Ögonblickets ingivelse gör tjuven, heter det, (att företa sig något utan att iaktta konsekvenserna). – Om det nu var så förstås. Och om det var så, är det absolut inte bra för personens karma.

Ernst vill på det här sättet påminna oss om att låsa in våra saker. Hädanefter gör i alla fall han det.

/ G A K